2021-11-05 09:30:21• hírek • Bede Emőke

Borsos bírság a jutalma azoknak, akik megkeserítik szomszédjaik mindennapjait

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség közösségi oldalán számolt be arról, hogy nemrégiben lakossági bejelentést kaptak, mely szerint egy autószerelő műhely kéményéből elviselhetetlen füst árad, ezzel feszegetve a szomszédok tűréshatárát és veszélyeztetve egészségüket is.

A környezetvédelmi őrség munkatársai a kapott bejelentés nyomán felkeresték a szóban forgó műhelyt, s mint kiderült, nem oktalanul panaszkodnak a szomszédok, az épület fűtésére használt kályhájában ugyanis fáradt motorolajat is használtak. Mivel az ilyen jellegű hulladéknak nyilvánvalóan nem a kályhában a helye, a céget 10.500 lejes pénzbírsággal sújtották, és a tapasztalt szabálytalanságok helyreállítását is előírták.




Nem ez volt azonban az egyetlen eset, ahol a környezetvédelmi őrség közbelépésére volt szükség. Október végén egy komorzáni gazdasághoz kellett kivonulniuk, mely a bejelentés szerint a háztartásban keletkezett szennyvizet a házból egyenesen a szomszédok telkére és implicite a környék felszíni vizeibe engedte. A hanyag lakosra a hatóság 6.000 lejes bírságot szabott ki, illetve arra is kötelezték, hogy a helyzetet mihamarabb orvosolja.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: